У Луценка просять справу за депутатські погрози прокурорам САП

У Луценка просять справу за депутатські погрози прокурорам САП

Укрінформ
Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький просить генпрокурора порушити кримінальну справу стосовно нардепа Євгена Дейдея, який під час обрання запобіжного заходу керівникам ПАТ "ОПЗ" ображав прокурорів САП та тиснув на суд.

Про це Холодницький написав на своїй сторінці у Facebook.

"Звернувся до Генерального прокурора України Юрія Луценка з вмотивованим рапортом про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початку досудового розслідування за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 343 та ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України", - зазначив антикорупційний прокурор.

Холодницький повідомив, що нардеп Дейдей 17 липня під час розгляду в Солом'янському районному суді міста Київ клопотання про застосування до підозрюваного Переломи  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою разом з іншими особами висловлював заступникам керівника САП Володимиру Кривенку та Максиму Грищуку погрози фізичної розправи.

Прокурор додав, що в діях нардепа вбачає протиправний умисел щодо перешкоджання законній діяльності прокурорів САП, а також тиск на суд з метою прийняття рішення всупереч вимогам закону.

"Нікому не дозволю зневажати і погрожувати прокурорам чи іншим правоохоронцям, які щоденно без вихідних невтомно і належно виконують свої службові обов'язки, ризикуючи в тому числі й власною безпекою", - резюмував Холодницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-