Мажоритарні округи стали аукціоном для тих, хто більше заплатить - Сакварелідзе

Мажоритарні округи стали аукціоном для тих, хто більше заплатить - Сакварелідзе

Укрінформ
В Україні потрібно ламати мажоритарну систему, тому що мажоритарні округи стали аукціоном для тих, хто більше заплатить.

Про це заявив екс-заступник Генерального прокурора Давід Сакварелідзе на прес-конференції ініціативної групи по створенню нової політичної партії «Хвиля», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора була класична демонстрація, що потрібно ламати і змінювати в Україні - це мажоритарна система, яка не націлена на ідеологічних людей, які не бачать в політиці бізнес та збагачення. Мажоритарні округи стали аукціоном для тих, хто більше заплатить»,- сказав Сакварелідзе.

На його переконання, такий підхід є образливим для виборців, «яких як худобу купують гречкою». 

«Є розуміння того, що треба піднімати загальнонаціональну хвилю, об'єднувати всі здорові політичні сили і разом вимагати будь-яким методом прибрати мажоритарну систему, яка нині заважає розвитку України»,- підкреслив Сакварелідзе.

У свою чергу, екс-заступник генпрокурора Віталій Касько наголосив, що після Майдану, на жаль, змін не відбулося, бо до влади знову приходять люди, які ставлять свої інтереси вище за добробут громадян. Замість того, щоб докладати зусилля для викорінення корупції, вони використовують корупційні схеми для досягнення власних інтересів. Касько зауважив, що таким прикладом є місцеві вибори у Чернігові, «де знову перемогла гречка».

«Якщо ми не викорінимо корупцію у такій невеличкій схемі, то говорити про руйнування корупції на державному рівні не доводиться. На нашу думку, країні потрібна хвиля очищення, яка б дала можливість знести увесь бруд з української політики, адже лише таким чином в Україні можуть настати справжні зміни і реформи», - наголосив екс-заступник генпрокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-