Справа ОПЗ: суд арештував Перелому до 9 вересня

Справа ОПЗ: суд арештував Перелому до 9 вересня

Оновлено
Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення взяти під варту першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз Україна" Сергія Перелому до 9 вересня цього року з можливістю внести заставу у розмірі 80 мільйонів гривень.

Відповідне рішення ухвалив у неділю суддя Анатолій Макуха, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив задовольнити клопотання і застосувати до Переломи тримання під вартою. Термін тримання під вартою Переломи закінчується 9 вересня", - сказав суддя.

За його словами, Перелома має можливість внести заставу у розмірі 80 млн грн.

Прокурори натомість наполягали на заставі для Переломи у розмірі  205 млн грн, оскільки саме таку суму, за їх інформацією, становлять втрачені активи Одеського припортового заводу.

"Встановлено, що сума втрачених активів Одеського припортового заводу становить 205 мільйонів гривень. Ми вважаємо, що ця шкода заподіяна державі. Тому ми й наполягали, що сума саме 205 мільйонів гривень зможе забезпечити належне виконання процесуальних обов'язків підозрюваних", - пояснив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко.

Сам Перелома заявив журналістам, що подаватиме апеляцію на рішення суду. Заставу ж у розмірі 80 млн грн вносити не буде, оскільки, за його словами, в нього "немає таких грошей".

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня Національне антикорупційне бюро України повідомило, що за підозрою в розтраті коштів Одеського припортового заводу затримані перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома та перший заступник директора ОПЗ Микола Щуриков.

Посадовців затримано в порядку, визначеному у статті 208 КПК України, як підозрюваних в організації корупційної схеми із розтрати коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі газу для потреб Одеського припортового заводу на користь приватних інтересів (ч.5 ст. 191 КК України - "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-