Спецконфіскація: комітет ВР

Спецконфіскація: комітет ВР "заблукав" у двох законопроектах

Укрінформ
Один з авторів законопроекту про спецконфіскацію, нардеп від фракції БПП Іван Вінник роз'яснив плутанину з варіантами відповідного проекту закону.

Як він розповів у коментарі кореспондентові Укрінформу, авторський колектив не відкликав перевнесений варіант №4890 й досі наполягає на його розгляді в сесійній залі. Відкликано ж було попередній варіант законопроекту №4811. 

«Вчора на Комітеті з питань протидії та запобіганню корупції розглядався законопроект №4811. Він уже тривалий час відкликаний. Замість нього як еволюція цього №4811 був внесений законопроект №4890, який Верховна Рада минулого вівторка і четверга не включила в порядок денний. Тому, коли вчора відбувся розгляд №4811, де я теж був у співавторах, я просто встав і повідомив комітет, що не бачу сенсу розглядати його та приймати рішення, адже саме цей законопроект вже є відкликаним», - сказав Вінник.

Водночас, за його словами, антикорупційний комітет все ж таки вирішив розглянути №4811, а не перевнесений замість нього законопроект №4890.

Вінник зазначив, що після цього деякі народні депутати почали розповідати, що проект закону про спецконфіскацію було відкликано через нібито наявність там корупційної складової, хоча насправді ситуація зовсім інша.

«Зараз є чинним законопроектом про так звану спецконфіскацію №4890, який в сесійній залі варто розглядати і приймати рішення, його ніхто не відкликав», - підкреслив парламентарій.

Він також додав, що новий варіант законопроекту про спецконфіскацію вже має висновок профільного комітету з питань законодавчого забезпечення, правоохоронної діяльності, чого достатньо для винесення документа до сесійної зали, аби включити до порядку денного.

Вінник зауважив, що у разі ухвалення спецконфіскації до державного бюджету вдасться залучити близько 50 мільярдів гривень, які підуть, у тому числі, на фінансування оборонного комплексу. 

На його думку, якщо найближчим часом не залучити ці гроші, то вже в наступні кілька тижнів працівники військово-промислового комплексу можуть вийти на пікети й мітинги.

Як повідомляв Укрінформ, законопроект №4890 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей стягнення в дохід держави необгрунтованих активів та активів, власник яких не є встановлений" минулого пленарного тижня, що тривав з 5 по 8 липня, кілька разів виносився на включення до порядку денного, але безрезультатно. Вчора низка народних депутатів за результатами засідання Комітету з питань запобігання і протидії корупції заявили, що автори проекту закону про спецконфіскацію відкликали його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-