Нових суддів Верховного суду обиратимуть у жовтні. На конкурсі

Нових суддів Верховного суду обиратимуть у жовтні. На конкурсі

Укрінформ
У жовтні буде оголошено конкурс до нового Верховного суду України.

Про це повідомив на брифінгу голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС) Сергій Козьяков.

"Між 3 і 10 жовтня, виконуючи закон про судоустрій, який вчора підписав Президент, ми оголосимо конкурс у Верховний суд. Це до 200 суддів, на посади яких зможуть претендувати судді, адвокати, які працюють у судах не менше 10 років, і науковці-правники", - сказав Козьяков. 

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко у середу, 13 липня, підписав Закон України "Про судоустрій і статус суддів", завданням якого є імплементація оновлених конституційних засад здійснення правосуддя для забезпечення незалежності та деполітизації судової влади, посилення її відповідальності перед суспільством, запровадження нових засад формування суддівського корпусу, посилення ролі громадськості щодо контролю за доброчесністю та етичністю представників суддівського корпусу та оптимізація системи судоустрою.

Згідно з законом, на посаду судді може бути призначений громадянин України, не молодший за 30 та не старший за 65 років, який має вищу юридичну освіту і стаж професійної діяльності у сфері права щонайменше п'ять років, володіє державною мовою та відповідає встановленим критеріям професійної компетентності, доброчесності та професійної етики. Судді призначатимуться виключно за результатами публічного конкурсу та кваліфікаційного оцінювання як його складової. В конкурсі на посаду судді Верховного суду матимуть право брати участь як діючі судді, так і кандидати з не менш як 10-річним стажем наукової роботи у сфері права або адвокатської діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-