Трюдо вірить, що світ змусить Росію виконати Мінськ

Трюдо вірить, що світ змусить Росію виконати Мінськ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо висловив сподівання, що міжнародна спільнота продовжуватиме тиск на Російську Федерацію, аби вона виконувала Мінські домовленості.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія поки що не зробила позитивні кроки на цьому шляху у належний спосіб у плані припинення вогню, і ми дуже сподіваємося, що міжнародна єдність все-таки зможе просунити вперед Мінські угоди і чинити належний тиск на Росію, щоб процес ішов вперед і щоб безпекова ситуація змінилася на краще", - сказав Трюдо.

Прем'єр Канади підкреслив, що Україна, знаходячись наразі у дуже складних умовах, усе ж  проводить реформи.

"Мінські угоди полягають у тому, щоб створити необхідні умови для цих реформ, і Росія зі свого боку повинна також виконувати взяті на себе зобов'язання. І міжнародні спостерігачі повинні в цьому  переконатися", - наголосив Трюдо.

У свою чергу, Президент України Петро Порошенко зауважив, що Мінські домовленості - це не просто боротьба з корупцією, це й деокупація української території. Він констатував: Україна чітко довела, що ми чітко виконали 95% усіх політичних зобов'язань та 100% - безпекових. Тож Росія теж має виконати усі критерії безпеки, аби запустити  політичний процес, бо саме Росія має припинити вогонь, вивести свої війська та артилерію.

У цьому контексті він поінформував, що навіть сьогодні вранці російська сторона здійснила атаку на українські позиції на Донбасі, у результаті чого захоплено трьох бойовиків, в одного з них був російський паспорт.

"Тому важливо мати сценарій, як мотивувати Росію і реалізувати підписані у Мінську угоди", - наголосив Глава української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-