Росія образилася на НАТО: мовляв, її знову

Росія образилася на НАТО: мовляв, її знову "демонізують"

Укрінформ
Міністерство закордонних справ РФ з образою заявляє, що НАТО знову намагається "демонізувати" Росію.

Як зазначається у коментарі речниці МЗС РФ Марії Захарової у зв'язку з Варшавським самітом Альянсу, ця зустріч демонструє "концентрацію зусиль на стримуванні неіснуючої загрози".

«Всупереч об'єктивним інтересам підтримання миру і стабільності в Європі, необхідності сполучення потенціалів всіх відповідальних міжнародних гравців у протидії реальним, а не надуманим викликам сучасності, альянс концентрує свої зусилля на «стримуванні» неіснуючої «загрози зі Сходу», - оком не змигнувши заявили у МЗС Росії.

При цьому у зовнішньополітичному відомстві вбачають в активізації військової розбудови Альянсу спроби "демонізувати" Росію.

У МЗС Росії також зажадали від представників Альянсу роз'яснень «щодо натовського посилення за всіма «азимутами» в ході запланованого на 13 липня чергового засідання ради Росія-НАТО на рівні постійних представників». Зокрема, дуже зацікавила Сергія Лаврова і Ко пропозиція «наших фінських партнерів» - так званий план Нійністьо щодо підвищення авіаційної безпеки на Балтиці.

Як повідомлялося, на саміті НАТО у Варшаві було прийняте рішення про розміщення багатонаціональних батальйонів у Естонії, Латвії, Литві та Польщі. Представники НАТО назвали це відповіддю на російські дії.

В Альянсі також заявили, що активізують співробітництво у сфері оборони з Фінляндією і Швецією шляхом проведення спільних навчань і збільшення обміну інформацією щодо подальшого посилення активності російських військовослужбовців у повітрі і на морі.

Крім того, у жовтні міністри оборони країн НАТО обговорять можливе посилення присутності Альянсу в повітряному і морському просторі Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-