Адвокат Александровської пішов до Євросуду

Адвокат Александровської пішов до Євросуду

Документ
Укрінформ
Адвокат екс-нардепа від КПУ Алли Александровської Олександр Шадрін звернувся до Європейського суду з прав людини з заявою щодо забезпечення його підзахисній належної меддопомоги.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

Він стверджує, що відстоює інтереси Александровської «з питання належного надання медичної допомоги (діагностики і лікування) або звільнення з-під варти».

Адвокат виклав фото відповіді з ЄСПЛ, в якій повідомляється, що суд прийняв рішення запросити в уряду України інформацію та документи щодо медичної допомоги, яку отримувала Александровська з моменту взяття її під варту.

Нагадаємо, 28 червня адвокат Шадрін повідомив, що у його підзахисної пройшов обшук, і її затримали. Їй інкримінують ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

29 червня в СБУ підтвердили, що правоохоронці затримали Александровську, а її син Олександр, який переховується в РФ, оголошений в розшук.

30 червня Київський райсуд Харкова заарештував Александровську на 60 днів без можливості внесення застави.

Александровська з 1996 року була беззмінним першим секретарем Харківського обкому КПУ, двічі обиралася депутатом Харківської облради, чотири рази - народним депутатом України.

Фото: Шадрін, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-