Климпуш-Цинцадзе: Відмова від розширення НАТО - це капітуляція перед Путіним

Климпуш-Цинцадзе: Відмова від розширення НАТО - це капітуляція перед Путіним

Укрінформ
Мрія президента Росії знищити Україну так і не стала реальністю. Україна боротиметься за своє євроатлантичне майбутнє, а Захід не повинен поступатися Москві у справі України.

Про це під час експертного форуму в рамках саміту НАТО у Варшаві заявила віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

"Мрією Путіна було знищення України. Ця ціль не здійснилася",- наголосила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, Росія розгортає біля кордонів України, а також у Криму та на Донбасі багатотисячні контингенти своїх військ, і в України немає іншого виходу окрім боротьби за своє майбутнє.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Захід має бути послідовним і підтримувати європейські та євроатлантичні перспективи Києва: "Позбавлення України євроатлантичних перспектив було б капітуляцією Заходу перед Путіним. Захід не повинен відмовляти Україні у перспективі членства (в європейських і євроатлантичних структурах – ред.)".

Водночас, додала вона, Україна порушуватиме питання про членство в Альянсі, коли відповідатиме всім стандартам організації.

Климпуш-Цинцадзе зауважила, що бажання України стати членом НАТО є природнім бажанням, оскільки країна хоче належати до зони безпеки, а отже не бути легкою жертвою для агресора.

"НАТО – це свідомий вибір наших громадян",- наголосила віце-прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-