Парубій каже, що парламентські блокувальники не хочуть компромісу

Парубій каже, що парламентські блокувальники не хочуть компромісу

Укрінформ
Представники фракцій, які блокують трибуну й президію парламенту, протягом майже безперервних дводенних переговорів продемонстрували неготовність до компромісу і говорять лише мовою ультиматумів.

Про це під час робочої зустрічі "Діалоги з питань парламентської етики" сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дві доби майже безперестанку йшли переговори між різними політичними силами. Моє завдання як спікера було одне - знайти порозуміння. Хочу сказати відверто - деякі фракції показали величезну здатність до компромісу, ... але ми побачили не готовність шукати компроміс, а вимагання: тільки ця норма, тільки так і тільки зараз має бути прийнята", - заявив спікер.

За його словами, найбільшу готовність до врегулювання ситуації та поступок показала фракція БПП, яка "одностайно прийняла рішення піти назустріч (блокувальникам. - Ред.)".

Голова ВР підкреслив, що блокування роботи парламенту в країні, де точаться бойові дії, виходить за рамки питання політичного й навіть може становити загрозу національній безпеці.

"Коли є мова ультиматумів, парламентаризму важко існувати як інструменту, бо вся суть і вся логіка парламенту полягає в пошуку компромісу, пошуку спільних рішень", - підкреслив Парубій.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 5 липня фракції «Батьківщина» та «Радикальна партія Ляшка» спільно з депутатами-свободівцями й позафракційними Юрієм Дерев'янком і Дмитром Добродомовим заблокували трибуну і президію ВР. Вони вимагають створити Тимчасові слідчі комісії з розслідування обгрунтованості підвищення ціни на газ для населення й тарифів на житлово-комунальні послуги та щодо розслідування можливої причетності вищих посадових осіб держави до офшорного скандалу, а також ухвалити закони, що дозволять зменшити ціни на газ. У середу, 6 липня, через блокування трибуни і президії ВР засідання парламенту навіть не розпочалося.

У четвер, 7 липня, народні депутати від фракцій коаліції, колишніх комбатів оточили президію й трибуну ВР раніше за опозиціонерів, і пленарне засідання вдалося провести у штатному режимі, проте вже у п'ятницю, 8 липня, роботу парламенту знову було заблоковано, і засідання скасували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-