Гройсман: Якщо Київ знає, де купити газ дешевше, нехай купляє

Гройсман: Якщо Київ знає, де купити газ дешевше, нехай купляє

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабмін встановив граничну ціну на газ, а якщо Київ знає, де його купити дешевше, то нехай купує.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів на брифінгу у ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мораторій на тарифи, на тепло Київрада встановила до 1 жовтня. У мене серйозне повідомлення: до 1 жовтня ніхто не вироблятиме тепло для мешканців Києва. Я не знаю навіщо було це рішення приймати... Ми поставили граничну ціну на газ, якщо Київ знає, де купити газ дешевше, нехай купляє, ми будемо це вітати», - сказав Гройсман.

Він також припустив, що Київ може компенсувати підвищення тарифів мешканцям Києва з міського бюджету.

«Це рішення Києва. У них є тільки бюджету розвитку - 4 мільярди гривень. Якщо вони хочуть виділити з міського бюджету мільярди гривень, щоб компенсувати вартість тарифів, це їхнє право, і вони можуть це робити, у них достатньо коштів, які вони можуть використовувати», - сказав Гройсман.

У цьому контексті Прем'єр-міністр також згадав про елітну нерухомість Києва.

«Наскільки я розумію, елітної нерухомості в Києві більше ніж достатньо. Якщо київський бюджет хоче компенсувати за елітну нерухомість ціну на газ і тепло - це їхнє право» ,- сказав він.

Гройсман також дав пораду київській владі, враховуючи власний досвід мера Вінниці:

«Я робив би достатньо енергійно - енергоефективність, модернізація котелень, заміна теплотрас, зменшення втрат, утеплення будинків. Це було б гарним кроком, щоб зробити Київ справді енергоефективним».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-