Україна готується до візиту Трюдо: є дві цілі і одне надзавдання - посол

Україна готується до візиту Трюдо: є дві цілі і одне надзавдання - посол

Укрінформ
Україна та Канада планують підписати угоду про зону вільної торгівлі під час візиту до України 11-12 липня прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Про це напередодні візиту Трюдо в інтерв'ю газеті «День» заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«У нас є дві конкретні цілі й одне надзавдання. Перше - це підписання угоди про зону вільної торгівлі. Величезний обсяг роботи зроблено. Це історична домовленість. У найближчі кілька років буде знято 98-99% тарифів у торгівлі між нашими країнами. Це абсолютно досяжна мета, і ми сподіваємося, що ніщо не зашкодить підписанню цієї угоди під час візиту Трюдо», - сказав він.

За словами Шевченка, друга мета, яку переслідує українська сторона під час візиту прем'єр-міністра Канади, - встановити якісний персональний контакт між керівництвом Канади та України. Дипломат нагадав, що Трюдо вже зустрічався з деякими представниками української влади, зокрема з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, коли він був віце-спікером, з лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим, а також з урядовою делегацією на чолі з віце-прем'єром Степаном Кубівим.

Водночас Шевченко підкреслив, що є ще надзавдання в рамках візиту Трюдо до України - «це закохати прем'єр-міністра Канади і його команду в Україну».

«Я дуже сподіваюся, що в Україні у прем'єр-міністра Трюдо будуть не тільки серйозні перемовини за столом з величезною кількістю паперів, а й можливість пройтися вулицями Києва або Львова, поспілкуватися з молодими українцями, що він зможе відчути ту енергію революції, яка нікуди не пропала, а просто перейшла в громадянське суспільство, в молодь. Словом, наше надзавдання полягає в тому, щоб Трюдо відчув Україну, щоб він зрозумів, наскільки це близька по духу держава, щоб ми надалі будували хороше партнерство», - зазначив український дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-