Керрі певен, що можна швидко розпочати повну імплементацію Мінська

Керрі певен, що можна швидко розпочати повну імплементацію Мінська

Укрінформ
Наразі є можливість за дуже короткий період часу почати повну імплементацію Мінських домовленостей.

Про це Держсекретар США Джон Керрі, який перебуває з візитом в Україні, заявив у четвер після зустрічі з Главою Української держави, відповідаючи на питання журналіста щодо того, чи є надія впровадити Мінськ до кінця терміну повноважень президента США Барака Обами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я певний, що цей час, що в нас залишився є можливістю за дуже короткий період почати повну імплементацію, знайти шлях вперед, який об'єднав би інтереси усіх сторін», - сказав Керрі.

Держсекретар США зауважив, що Мінські положення мають виконуватися, надаючи усім гарантії задоволення їх потреб.

«Що це означає? Що Президент Порошенко уже досягнув великого прогресу у розробці амністії, виборчого законодавства та в інших політичних аспектах, зокрема щодо децентралізації. Цей закон вже розроблений і підготовлений, і задокументований у письмовій формі між сторонами, хоча звичайно залишається ще багато роботи», - підкресли він.

 При цьому, Керрі зауважив, що має бути забезпечений безпековий момент, який має бути гарантією, що це не односторонній процес.

«Я переконаний, що на наступні кілька днів є велика можливість повністю розробити кроки, які необхідні для виконання, аби побудувати довіру і дістатися кінцевого результату, який є бажаним. Це робота, яка стоїть перед нашими командами», - наголосив Держсекретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-