Україна вважає США ключовим союзником у протидії викликам безпеки - Порошенко

Україна вважає США ключовим союзником у протидії викликам безпеки - Порошенко

Укрінформ
Україна вважає Сполучені Штати Америки ключовим союзником на міжнародній арені у протидії викликам безпеки.

Про це на спільному брифінгу з Державним секретарем США Джоном Керрі заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У контексті протидії викликам безпеки ми відзначили, що Сполучені Штати Америки є і залишаються ключовим союзником України на міжнародній арені. Нас об’єднують спільні цінності, спільне розуміння, що цивілізований світ тільки разом може ефективно протистояти спробам дестабілізувати глобальну систему міжнародної безпеки та співробітництва", - сказав Порошенко.

Він додав, що під час зустрічі з Керрі, сторони, безперечно, не обійшли увагою і теми надання гарантій безпеки України з боку США на тлі Будапештського меморандуму.

«Для українського народу важливо відчувати, що у протистоянні складним зовнішнім викликам поруч з нами стоїть потужний стратегічний партнер. Розраховуємо, що і Конгрес, і нова адміністрація і надалі сповідуватимуть принцип наступництва і ефективної підтримки України, адже наш успіх - це є ваш успіх і наш спільний успіх. Ми виходимо з цього принципу», - сказав Порошенко. 

Він також зазначив, що  особливу увагу під час переговорів було приділено проблематиці російської агресії проти України, ситуації на Донбасі і в Криму. За його словами, існує  повне розуміння, що  Росія та підтримувані нею бойовики несуть виключну відповідальність за пробуксовування мирного процесу на Донбасі. 

«Ми, українці, віддані імплементації «мінських домовленостей», які  вважаємо дорожньою картою для мирного врегулювання на Донбасі. Однак ми наголошували раніше і наголошуємо зараз, не може бути дієвого врегулювання без забезпечення сталої і всеоохоплюючої  безпеки. Ми впевнені, що безпековий компонент є одним із ключових компонентів «мінських домовленостей  і наполягаємо на його рішучому втіленні в життя. І лише в умовах належного рівня безпеки політичний процес має перспективи. Це ключова позиція України, і ця логіка та підходи Києва сприймається нашими союзниками», - запевнив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-