Київрада просить владу не проводити вибори на Донбасі

Київрада просить владу не проводити вибори на Донбасі

Укрінформ
Київська міська рада прийняла рішення звернутися до Президента та Верховної Ради щодо недопущення проведення виборів на окупованих територіях Донбасу.

За відповідне рішення проголосували 77 депутатів Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні особливо гостро стоїть загроза проведення виборів на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, а також внесення змін до Конституції України з надання особливого статусу для окремих регіонів Донецької і Луганської областей. У зв'язку з цим ми, представники територіальної громади міста Києва, хочемо висловити свою позицію, а саме: на території, яка перебуває наразі під окупацією, не може бути проведено жодних виборів, в тому числі виборів до органів місцевого самоврядування", - сказав голова фракції "Самопоміч" в Київраді Сергій Гусовський.

За його словами, не існує жодного сумніву в тому, що під час окупації у виборах переможуть виключно представники терористичних організацій так званих ДНР і ЛНР.

Він зауважив, що вибори на Донбасі - це визнання перед всім світом, що в Україні має місце внутрішній конфлікт, а не агресія зі сторони Російської Федерації.

"Закликаємо Президента та депутатів Верховної Ради за жодних обставин не проводити вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, допоки Україна не відновить повний контроль над цими територіями і кордонами", - зазначив Гусовський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-