Кернес відстояв почесне звання для Александровської

Кернес відстояв почесне звання для Александровської

Укрінформ
Міський голова Харкова Генадій Кернес відмовився розглядати і виносити на голосування справу про позбавлення колишнього керівника місцевих комуністів Алли Александровської звання «Почесний громадянин Харкова».

Як повідомляє Радіо Свобода, з такою пропозицією до міських депутатів під час чергового пленарного засідання міської ради звернувся представник фракції «Самопоміч» Іван Ракич.

На його думку, Алла Александровська зганьбила почесне звання.

«Вона не є почесним українським громадянином міста, яке є прифронтовою зоною», – наголосив Ракич, що відслужив снайпером на Донбасі в 92-й окремій механізованій бригаді.

У відповідь Кернес заявив, що ухвалення такого рішення може обернутися на «скриню Пандори».

«Не було такого у практиці, щоб позбавляти звання. Я думаю, що ми не будемо започатковувати таку практику. А хто що спаплюжив? Я вас прошу, я сам ходжу під Дамокловим мечем. Ви взяли на себе функцію судді? Ви взяли на себе функцію громадського діяча? Ви ще не громадський діяч, ви ще вчитеся. Повчіться», – сказав Кернес.

Колишнього першого секретаря обласного осередку Комуністичної партії України Александровську затримали 28 червня за підозрою в підкупі депутатів місцевих рад для ухвалення на сесіях звернень до парламенту і президента для зміни Конституції з питань федералізації. Прокуратура звернулася до суду з проханням обрати для колишнього парламентаря запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 30 червня Київський районний суд Харкова постановив арештувати колишню комуністку на 60 діб без права застави.

Александровська і її захист називають справу «штучною». Вони мають намір оскаржувати рішення про арешт. Апеляційний розгляд призначений на 8 липня.

Алла Александровська очолювала харківський обласний осередок Комуністичної партії України з 1996 року, чотири рази обиралася народним депутатом України, двічі – депутатом Харківської облради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-