«Справа Онищенка»: НАБУ провело обшуки за 21-ю адресою

«Справа Онищенка»: НАБУ провело обшуки за 21-ю адресою

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) провели обшуки в Києві та Київській області за 21-ю адресою у справі розкрадання держкоштів ПАТ «Укргазвидобування».

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

"У вівторок, 5 липня, детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшуки в Києві та Київській області за 21-ю адресою. Під час обшуків було вилучено комп’ютерну техніку, жорсткі диски, флеш-накопичувачі, телефони та документи, що можуть містити відомості про предмет розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», - йдеться у повідомленні.

Наразі детективи аналізують отриману слідчу інформацію на предмет наявності доказів, а також вживають заходів щодо притягнення до відповідальності організатора злочинної схеми Олександра Онищенка. Усі власники вилученого під час обшуків майна проходять у кримінальному провадженні як свідки. Більшість із них співпрацюють зі слідством та вже дали покази детективам Бюро.

Загалом слідчі дії проводилися у приміщеннях 11-ти фізичних та трьох юридичних осіб, серед яких – керівники приватних підприємств, нотаріуси, адвокати. У зв’язку з тим, що до злочинної діяльності можуть бути причетними фахівці у галузі права – адвокати та нотаріуси – зазначаємо, що наявність свідоцтва про ведення адвокатської чи нотаріальної практики не є підставою для порушення законодавства і не гарантує правову недоторканність, як депутатам і суддям, наголошують у НАБУ.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, НАБУ та САП викрили організоване злочинне угруповання, що завдало збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн внаслідок спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ «Укргазвидобування». Відповідно до доказів, отриманих під час досудового розслідування кримінального провадження, організатором корупційної схеми є Онищенко, якого Верховна Рада України 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт. Відомо, що екс-депутат перебуває за межами України, його місцезнаходження встановлюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-