Гройсман просить розблокувати Раду:

Гройсман просить розблокувати Раду: "на кону" соцвиплати і гроші Януковича

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман просить розблокувати роботу Ради та ухвалити два важливі рішення.

Про це він сказав на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У мене величезне прохання - розблокувати роботу українського парламенту і ухвалити принаймні два рішення», - сказав Гройсман.

За його словами, по-перше, парламенту необхідно утворити наглядову раду Національного банку України.

"Національний банк надасть наглядовій раді, яка буде проголосована, звіт, наглядова рада затвердить цей звіт, і в державний бюджет на виплату заробітних плат, пенсій, ліків, енергоносіїв буде перераховано 38 млрд грн", - сказав Прем'єр. Він наголосив: якщо ВР цього не зробить, під загрозою може опинитися здійснення соціальних виплат, і це може статися з вини саме тих фракцій, які блокують роботу Ради.

Другим кроком, за словами Гройсмана, є ухвалення необхідного законодавства, що дасть змогу повернути державі 1,5 млрд доларів, украдених режимом Януковича.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів зустріч з лідерами фракцій і груп Верховної Ради, під час якої було досягнуто попередньої домовленості про створення робочої групи для аналізу ціноутворення на газ в Україні.

Представники фракцій «Батьківщини» та Радикальної партії Ляшка сьогодні зранку заблокували президію та трибуну ВР з вимогами зниження ціни на газ і створення ТСК з розслідування офшорних скандалів.

Профспілки з усіх регіонів України проводять у середу в Києві Всеукраїнський марш протесту проти підвищення цін на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-