З визволення Слов'янська і Краматорська почалося відродження ЗСУ - Порошенко

З визволення Слов'янська і Краматорська почалося відродження ЗСУ - Порошенко

Укрінформ
Військова операція із звільнення Слов'янська та Краматорська стала поворотним моментом у відродженні Збройних сил України.

Про це під час виступу в Слов'янську на урочистостях до 2-ї річниці визволення північних міст Донецької області від бойовиків заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ті липневі дні стали поворотними в долі Слов'янська, в його історії. У ті дні Україна продемонструвала всьому світові, наскільки рішуче українці стали на захист свободи, демократії, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності нашої держави. Ті липневі дні ми можемо по праву вважати доленосним, поворотним моментом у відродженні Збройних сил України", - сказав Порошенко.

За його словами, саме у ті дні два роки тому відроджувані українські Збройні сили склали свій перший бойовий іспит у цій по справжньому Вітчизняній війні.

«Насправді, то був екзамен,  який не кожна армія світу здатна скласти. І особливо важливо, що скласти, так швидко відродившись, а по факту створивши з нуля нові Збройні сили України», - підкреслив Президент. 

Він нагадав, що на початку липня 2014 року наша армія почала свій визвольний похід, у ході якого  українські війська звільнили від окупації значну частину Донецької і Луганської областей і очистили  Лівобережну. Два роки тому в результаті філігранно проведеної операції Збройних сил України, Служби безпеки України за підтримки Нацгвардіїї та інших силових підрозділів першими були звільнені Слов'янськ і Краматорськ. 

«Говорячи про військову операцію з визволення Слов'янська і Краматорська, ще раз хотів би нагадати про високу оцінку військових експертів: провести операцію з повернення під український суверенітет, під український прапор густонаселених пунктів з мінімальними людськими втратами та мінімальною руйнацією інфраструктури дуже складно. А наші військові - і честь їм і хвала за це - змогли це зробити, зберігши життя людей, які опинилися в зоні бойових дій», - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-