НФ виставив свої умови голосування за спецконфіскацію

НФ виставив свої умови голосування за спецконфіскацію

Укрінформ
Фракція "Народного фронту" не голосуватиме за жоден законопроект, поки Верховна Рада не ухвалить законопроект про спецконфіскацію коштів Януковича для подальшого направлення їх на підвищення обороноздатності України.

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак під час засідання Погоджувальної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми погодили на нараді позицію стосовно того, що першим питання розгляду Порядку денного завтра треба розглянути притягнення до кримінальної відповідальності пана Онищенка, а другим питанням - режим спецконфіскації. Від імені Народного фронту заявляю, що наша фракція наполягає на негайному ухваленні закону про спецконфіскацію, заявляю також про рішення фракції не голосувати за жоден законопроект поки цей закон (про спецконфіскацію коштів Януковича - авт.) не буде прийнятий, гроші не будуть спрямовані на захист країни", - сказав Бурбак.

Як відомо, 17 березня 2016 року Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект №4057 про спецконфісацію коштів та майна посадових осіб.

Законопроект, за який проголосували 228 депутатів, доповнює Кримінальний процесуальний кодекс новою главою, положення якої визначатимуть особливості конфіскації в державний бюджет коштів, валютних цінностей та доходів від них до вироку суду.

15 червня Комітет ВР з питань національної безпеки та оборони рекомендував парламенту ухвалити за основу та в цілому законопроект №4811, який був розроблений групою народних депутатів на заміну законопроекту №4057 про спецконфіскацію. Голова комітету Сергій Пашинський зазначив, що законопроект №4811 про цивільну спецконфіскацію "надасть Генеральній прокуратурі України усі необхідні механізми, аби вилучити ці кошти з офшорів та направити їх до бюджету".

16 червня Верховна Рада не змогла внести в порядок денний проект закону №4811.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-