Австралія перед загрозою «підвішеного уряду»

Австралія перед загрозою «підвішеного уряду»

Укрінформ
Жодна з партій на виборах до Федерального парламенту Австралії не змогла набрати необхідної кількості голосів, які б дозволили їй сформувати уряд більшості.

Це дані Австралійської виборчої комісії за результатами підрахунку 80% голосів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Станом на 10 год ранку 3 липня за місцевим часом Ліберально-національна коаліція отримала 65 місць у нижній палаті парламенту, Лейбористська партія – 67 місць (потрібно 76). Крім того, до нижньої палати пройшло два незалежних кандидати і по одному від партії Зелених, Команди Ніка Ксенофонта і Боба Картера. Ще 13 місць залишаються під питанням. Їх доля стане відомою за результатами підрахунку решти 20% голосів, в тому числі поштового та дострокового голосування. Результати партій на виборах виявилися настільки рівними, що потрібен скрупульозний перерахунок голосів.

Генеральний прокурор Австралії Джордж Брендіс заявив, що доля виборів ще не зрозуміла.

«Цілком імовірно, що Ліберально-національна коаліція зуміє сформувати уряд, хоч я також не виключаю «підвішеного парламенту» (в якому жодна з провідних партій не зможе домовитися з незалежними депутатами і сформувати правлячу більшість)» - сказав він.

Водночас чинний глава уряду Малкольм Тернбулл висловив впевненість, що йому ще вдасться сформувати уряд більшості, домовившись із незалежними і отримавши результати решти підрахунків. За даними Австралійської виборчої комісії остаточні результати очікуються у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-