Порошенко: Українці порох тримають сухим

Порошенко: Українці порох тримають сухим

Укрінформ
Українці порох тримають сухим, тому нікому не раджу перевіряти наші війська на термін, необхідний для повернення на свої бойові позиції артилерії.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час участі у церемонії передачі контрбатарейних радарів Збройним Силам України у Міжнародному аеропорту "Бориспіль", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу наголосити, що українці порох тримають сухим, і як тільки виникає загроза наступу, я нікому не раджу перевіряти українські війська, який термін нам буде потрібен для того, щоб висунути артилерію і дати відповідну відсіч агресору", - сказав він.

За словами Порошенка, Україна уже має досвід застосування контрбатарейних станцій. При цьому українські фахівці розвинули та модернізували їх можливості. Однак, як констатував Президент, нині контрбатарейні станції, які передають Україні США, дуже допомагають українським військам боронити рідну землю. Вони допомагають українському солдату бачити кожен постріл російських терористичних військ, оскільки мають дальність до 25 км, що дає можливість своєчасно виявляти тих, хто, порушуючи Мінські угоди, застосовує артилерію, міномети і танки.

"Нові станції на порядок зміцнять оборонні можливості, а відтак будуть слугувати додатковим стримуючим бар’єром проти тих, хто продовжує провокувати наші Збройні сили, хто не поважає перемир’я, хто зухвало вважав, що зможе залишитися безкарним, а провини за обстріли перекласти на українську сторону", - підкреслив він.

Глава держави також зауважив, що саме завдяки таким станціям Україна має переконливі докази, хто саме порушує Мінські угоди та відкриває вогонь.

У заході також взяли участь посол США в Україні Джеффрі Пайєтт та посол України в США Валерій Чалий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-