Петренко про корупційні справи: Суди знаходять усі шпаринки для виправдання

Петренко про корупційні справи: Суди знаходять усі шпаринки для виправдання

Укрінформ
Антикорупційні суди мають завершити процес створення дієвої системи запобігання та боротьби з корупцією в Україні.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

"Створення антикорупційного суду є обов'язковою умовою ефективної боротьби з корупцією", - зазначив Петренко.

Він нагадав, що в Україні вже створено нові прозорі органи запобігання корупції та розслідування корупційних злочинів. Однак, слід також забезпечити нормальний розгляд таких справ суддями, які керуватимуться не товщиною "конверта", а законом.

При цьому він зауважив, що нині суди виносять виправдувальні вироки в кожній десятій справі, яка стосується корупційних злочинів. Тоді як загальна статистика свідчить, що загалом виправдання отримують менше 1% звинувачених.

"Це означає, що суди саме у корупційних справах згадують всі можливості закону, щоб виправдати корупціонера. При цьому, чим більший розмір хабара, тим лояльніше покарання. Це насторожує і є основною причиною того, чому нам потрібно якнайшвидше сформувати як антикорупційний суд, так і оновити всю судову систему", - зазначив Петренко.

Петренко також повідомив, що під час обговорення судової реформи в Брюсселі європейські партнери підтвердили готовність допомагати в імплементації прийнятих парламентом змін.

За його словами, це стосується як проведення на першому етапі прозорих незалежних конкурсів з набору суддів Верховного Суду України та апеляційних судів, так і допомоги у формуванні нового антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-