Порошенко: Brexit - це виклик Євросоюзу, щоб стати сильнішими

Порошенко: Brexit - це виклик Євросоюзу, щоб стати сильнішими

Укрінформ
Brexit - це вибір народу Великої Британії і не є "руйнівним явищем", а навпаки - має мобілізувати і зробити сильнішим Євросоюз.

Про це  глава Української держави Петро Порошенко заявив у четвер у Болгарії під час заяв для ЗМІ разом зі своїм болгарським колегою Росеном Плевнелієвим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хтось вважає, що Brexit є руйнівним явищем. Я не є серед таких політиків. Навпаки, вважаю, що Brexit - це виклик Євросоюзу, і ЄС після Brexit, я впевнений, стане сильнішим, більш мобілізованим, знайде гідну відповідь на тези безвідповідальних популістів", - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що Україна потребує сильної і об'єднаної Європи, яка буде солідарною з нашою державою. Тому, на його переконання, нині вкрай важливо усім країнам ЄС об'єднатися і подолати євроскептичні настрої.

"Дуже важливо, щоб ті настрої, які з'явилися у євроскептиків, були подолані. Бо Європа може бути сильною тільки тоді, коли вона об'єднана", - наголосив український Президент.

Водночас він упевнений, що європейським прагненням України нічого не загрожує. "У нас буде безвізовий режим із Євросоюзом, ми завершимо процедуру ратифікації Угоди про асоціацію, ми розширимо секторальне співробітництво, ми імплементуємо Угоду про асоціацію і реформи, які кардинально змінять нашу країну", – стверджує Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-