Порошенко розпочав візит до Болгарії

Порошенко розпочав візит до Болгарії

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко розпочав офіційний візит до Республіки Болгарія.

Як повідомлялося, програмою його перебування у Софії передбачені переговори Порошенка з Президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим та Прем’єр-міністром Бойком Борисовим.

Планується також підписання низки двосторонніх угод, спрямованих на зміцнення співробітництва між Україною та Болгарією в різних сферах. Йдеться, зокрема, про Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Болгарія про співробітництво у разі виникнення катастроф, Меморандум між міністерствами молоді та спорту про співробітництво в молодіжній сфері та Угоду між Болгарською академією наук та Державним космічним агентством України про співробітництво в рамках космічного експерименту "Іоносат-Мікро" на космічному апараті "Мікросат-М".

Крім того, Порошенко спільно з болгарським колегою візьме участь у церемонії відкриття пам’ятника Тарасові Шевченку в Софії та зустрінеться з представниками української діаспори.

Програма візиту також передбачає відвідання Президентом України поранених українських військовослужбовців, які проходять курс лікування (реабілітації) у  Болгарії, та ознайомлення з роботою лікарні "Калероя" Військово-медичної академії Міністерства оборони Республіки Болгарія (м.Хісаря).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-