Парубій розказав про підготовку урочистого засідання Ради

Парубій розказав про підготовку урочистого засідання Ради

Укрінформ
Україна була останньою з пострадянських держав, яка змогла прийняти свою Конституцію.

Про це сказав Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в інтерв'ю телеканалу «Рада», текст якого розміщено на офіційному порталі ВР.

"Фактично, Україна була останньою з пострадянських держав, яка змогла прийняти свою Конституцію. 4 роки тривав цей процес, а самий безпосередній процес прийняття Конституції відбувався 24 години non-stop у залі Верховної Ради України", - сказав Парубій.

Голова ВР нагадав, що були дуже непрості політичні дебати: «Деякі питання, зокрема, про національну символіку десятки разів ставилися на голосування, аж поки в залі не було знайдено розуміння».  

За його словами, це стало «етапом утвердження Української держави та усіх громадян», і тому відзначення 20-ї річниці Конституції у стінах Верховної Ради є важливим та символічним.«Я підписав розпорядження про проведення урочистого засідання Верховної Ради України, запросив Президента України, голів комітетів, які складались з багатьох тодішніх депутатів, які брали участь в прийнятті Конституції. І я вважаю, що ця подія буде відзначена на достатньо високому та гідному рівні», - сказав голова ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-