Україна збирається поновити виробництво

Україна збирається поновити виробництво "Кольчуг"

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив про необхідність якомога швидше відновити українське виробництво станцій радіотехнічної розвідки "Кольчуга" і модернізованих універсальних станцій контролю радіоелектронної і цільової обстановки.

Про це повідомили в прес-службі РНБО.

Секретар Ради безпеки заявив про це в ході відвідування державного підприємства "Радіовимірювач", що знаходиться в структурі державного концерну "Укроборонпром". За його словами, Росія на окупованих територіях активно застосовує проти України потужні системи радіотехнічної розвідки і радіоелектронної боротьби.

"Тому забезпечення ЗСУ, Головного управління розвідки та інших військових формувань сучасними радіоелектронними засобами дозволить ефективно протидіяти російській військової агресії", - зазначив він.

Водночас Турчинов констатував, що зараз радіоелектронна захист військ і об'єктів від ураження системами високоточної зброї ведеться недостатньо ефективно, як і захист радіоелектронних засобів управління армії від нових розробок ворога.

"Одним із першочергових завдань є відновлення в стислі терміни виробництва на евакуйованому з Донецька в Запорізьку області ВАТ "Топаз" сучасних комплексів дальньої радіотехнічної розвідки "Кольчуга КЕ", а також виробництва на київських підприємствах універсальних станцій контролю радіоелектронної і цільової обстановки нового покоління розробки НДІ "Квант-радіолокація", - йдеться в повідомленні.

Турчинов зазначив, що необхідно створити широкий спектр сучасних радіоелектронних систем як на підприємствах "Укроборонпрому", так і в недержавному секторі. За його словами, цей пріоритет повинен бути відображений в новому Державному оборонному замовленні. За словами Юрія Рябкіна, директора донецької державної акціонерної холдингової компанією (ДАХК) "Топаз", в 2007 році на території України не було жодного працездатного комплексу "Кольчуга".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-