Ситник: Частина фігурантів «чорної бухгалтерії» ПР вже відома

Ситник: Частина фігурантів «чорної бухгалтерії» ПР вже відома

Укрінформ
Матеріали так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів оцифровані, відбувається графологічна експертиза почерків.

Про це в інтерв'ю 5 каналу сказав директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає прес-служба НАБУ.

«Частина осіб з числа згаданих у списках, наданих НАБУ В.Трепаком та С.Лещенком, встановлена, тривають допити. Інші особи встановлюються», - заявив А.Ситник.

За словами директора НАБУ, наразі на основі матеріалів даного кримінального провадження сформований оцифрований реєстр інформації.

Директор Бюро повідомив, що наразі продовжується збір зразків почерку осіб, згаданих у списках, триває графологічна експертиза, встановлюються витрати, біля яких стоїть підпис конкретної особи. Водночас А.Ситник зазначив, що ніхто з осіб, які заявляли про підроблення їхніх підписів у списках так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, так і не прийшов до НАБУ добровільно надати зразки свого почерку детективам.

«Не прийшли довести свою непричетність навіть ті, хто з трибуни парламенту кричав, що їхні прізвища у списках несправжні», – підкреслив директор Бюро.

 Як повідомлялося, 30 травня НАБУ розпочало розслідування на підставі заяви колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака, який передав у Бюро 841 аркуш документів, які містять облік витрат за період з 2008 по 2012 роки із зазначенням прізвищ та отриманих сум.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено детективами Бюро за попередньою правовою кваліфікацією за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

За попереднім аналізом, особи, які заповнювали аркуші "чорної бухгалтерії", заповнювали свій рядок самостійно, бо було дуже багато видів почерків.

Раніше директор Бюро пропонував особам, згаданим у списках, добровільно надати зразки свого почерку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-