Порошенко сказав, чому Україна не застосовує на Донбасі авіацію

Порошенко сказав, чому Україна не застосовує на Донбасі авіацію

Укрінформ
Українські Збройні сили не застосовують авіацію на Донбасі через Мінські домовленості.

Так сказав Президент України Петро Порошенко на військовому аеродромі в Чугуєві, вітаючи випускників льотного факультету Харківського університету Повітряних сил ім. Кожедуба із закінченням навчання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дотримуючись взятих на себе зобов'язань в рамках Мінських домовленостей, наші Збройні Сили не застосовують бойової авіації на Донбасі", - сказав Порошенко.

За його словами, водночас авіатори несуть бойове чергування в рамках пртиповітряної оборони, перевозять поранених і військове майно.

Щодо авіаційного потенціалу України, то, сказав Порошенко, "тільки вісім країн світу володіють повною технологією створення літальних апаратів і мають повну власну систему підготовки льотного складу. І Україна є однією з таких країн".

Підкресливши, що 2016 рік оголошено в Україні Роком авіації, Порошенко заявив, що на відновлення авіатехніки виділено 2,5 млрд грн.

«На виділені кошти буде проведено ремонт і відновлення 50 літальних апаратів - 35 літаків, останні – гелікоптери», - пояснив Порошенко.

За його словами, українська військова авіація має стати тією силою, яка стримуватиме агресію Росії і будь-якого іншого агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-