Готовність України до безвізу перевірить французький міністр

Готовність України до безвізу перевірить французький міністр

Укрінформ
У Парижі мають намір пересвідчитися у готовності України до введення безвізового режиму та організувати візит до Києва глави французького міністерства внутрішніх справ. 

Про це президент Франції Франсуа Олланд заявив у Парижі після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми порушували питання безвізового режиму (в ході зустрічі з Порошенком - Ред.). Ми знаємо про певні умови, які повинні були бути виконаними, і наш міністр внутрішніх справ (Бернар Казньов - Ред.) дуже уважно слідкує за ситуацією. Розглядаємо, як можна організувати його візит в Україну для того, щоб остаточно зняти всі перешкоди», - сказав Олланд.

Також французький президент наголосив, що реформи судової системи, боротьба із корупцією, прозорість фінансової системи наближає Україну до вступу в ЄС.

«Все це (реформи у різних сферах - Ред.) дозволить потім Україні виконати Угоду про асоціацію з Європейським союзом, а також більш активно розвивати економічні стосунки, зокрема з Францією, аби стимулювати нові інвестиції в Україну», - підкреслив Олланд.

Як відомо, 8 червня сенат Франції переважною більшістю голосів ухвалив резолюцію, положення якої з одного боку підтверджують прихильність Франції до повного визнання суверенітету України, але з іншого - закликають уряд Франції до поступового та часткового пом'якшення санкцій проти РФ. У зв'язку з цим МЗС України оприлюднило офіційний коментар, що резолюція свідчить про недостатнє усвідомлення французькими сенаторами, наскільки глибоко РФ порушує міжнародне право.

В ході сьогоднішнього візиту Президента України до Франції Олланд заявив, що питання послаблення чи зняття санкцій з Росії прив'язане до виконання Мінських домовленостей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-