Справа Оніщенка: Застава Постному - 1 мільйон. Обвинувачення просило мільярд

Справа Оніщенка: Застава Постному - 1 мільйон. Обвинувачення просило мільярд

Укрінформ
Солом'янський райсуд Києва обрав для Валерія Постного, фігуранта у справі нардепа Олександра Онищенка, заставу в розмірі 1 млн грн або 60 діб арешту.

Про це повідомляє "112 Україна".

Таким рішенням суду задоволений захист, заставу обіцяють внести найближчими днями, але обвинувачення просило зовсім іншу суму - 1 млрд грн, вони мають намір подавати апеляцію.

Постного підозрюють у розкраданні держмайна спільно з ще 9 людьми, серед яких і народний депутат Олександр Онищенко.

Вчора чотирьом фігурантам справи обрали запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту або 200 млн грн застави кожному, іншим продовжать обирати запобіжний захід сьогодні.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на майже 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд грн - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Слідством встановлено, що весь ланцюжок посередників, починаючи від учасників договорів про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування" і закінчуючи переможцями торгів, які реалізовували газ кінцевим споживачам, був підконтрольний Онищенку.

Як повідомлялося, 15 червня керівник САП Назар Холодницький передав генеральному прокурору подання до Верховної Ради України про надання згоди на затримання та арешт народного депутата Онищенка як одного з організаторів корупційної схеми із перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством Укргазвидобування.

У той же день детективами НАБУ і прокурорами САП було проведено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві, в результаті яких було затримано 10 осіб, підозрюваних у причетності до злочинної газової схеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-