Гройсман: уряд не сприймає надмірної ізоляції тимчасово окупованих територій

Гройсман: уряд не сприймає надмірної ізоляції тимчасово окупованих територій

Укрінформ
Постійний представник США в ООН Саманта Пауер та прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі в Нью-Йорку обговорили гуманітарну ситуацію на тимчасово окупованих територіях України та становище переселенців.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Пауер позитивно відзначила візит прем'єр-міністра України до Маріуполя, що відбувся 30 травня, та закликала продовжити турботу про громадян на тимчасово окупованих та непідконтрольних територіях. У свою чергу Володимир Гройсман наголосив, що потреби вимушених переселенців, кримських татар та жителів – у фокусі уваги уряду. «Уряд не сприймає позиції надмірної ізоляції тимчасово окупованих територій», - зазначив він.

Гройсман повідомив, що уряд вже прийняв рішення щодо спрощення надання соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Також прем'єр-міністр працює над урегулюванням питання переміщення товарів.

«Моє повідомлення - ми любимо Донбас. Я буду на сході України не менше ніж на заході. Я вважаю, що це дуже важливо», - наголосив він.

Сторони обговорили плани роботи новоствореного Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Голова Уряду підкреслив необхідність розробки середньострокової стратегії реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Темами зустрічі також стали гуманітарна ситуація на Донбасі та у тимчасово окупованому Росією Криму, а також стан виконання Мінських домовленостей.

Голова уряду поінформував Постійного представника США в ООН про ситуацію на Донбасі. Він наголосив, що Україна віддана виконанню Мінських домовленостей та зауважив необхідність виконання взятих на себе зобов’язань також Росією.

Володимир Гройсман підкреслив важливість збереження єдності цивілізованого світу у контексті протистояння агресії та санкцій щодо Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-