Гройсман: Місія нашого уряду - пришвидшення реформ

Гройсман: Місія нашого уряду - пришвидшення реформ

Укрінформ
Уряд докладатиме зусиль для створення сприятливих умов для ведення бізнесу в Україні та буде підтримувати усіх, хто готовий інвестувати в Україну.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочого сніданку із представниками ділових кіл у Нью-Йорку у п'ятницю, 17 червня.

"Ми вважаємо, що наша роль, місія, функція полягає у тому, щоб пришвидшити реформи у нашій країні, які дозволять забезпечити залучення інвестицій. Наша робота буде вестися у двох напрямках: ми будемо змінювати систему, яка створить сприятливий бізнес-клімат. Ми і зараз її змінюємо, але оперативно готові сьогодні супроводжувати усіх, хто готовий вже сьогодні інвестувати в Україну", - зазначив він, пояснивши, що незабаром при прем'єр-міністрові буде створено Офіс супроводження інвестицій.

Гройсман зазначив, що Україна має високий потенціал розвитку, однак низькі стандарти життя не відповідають її можливостям. "Реформи дають можливість змінити рівень життя у нашій країні, зробити економіку продуктивною, а соціальну політику ефективною", - зауважив він.

Прем'єр-міністр навів приклади перспективних галузей в Україні, серед яких: аграрний сектор, ІТ-галузь, розвиток інфраструктури та енергетичної галузі.

Володимир Гройсман поінформував про вжиті Урядом перші заходи на шляху реформування. Зокрема, була запроваджена ринкова ціна на газ, змінена система державного управління, проведена децентралізація, почалася приватизація державних підприємств, демонополізовано фармацевтичний ринок, удосконалена система державних закупівель, продовжується дерегуляція та ліквідація контролюючих органів, а також розпочата реформа української митниці. "Митна служба найближчим часом буде прозорою, сервісною службою", - наголосив він.

Говорячи про поступ у боротьбі з корупцією, голова уряду зазначив, що за останній рік було сформовано усе ефективне законодавство для боротьби з корупцією. Зокрема, публічно призначені голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, сформоване Національне агентство із питань запобігання корупції. Крім того, з 15 серпня вступить у дію електронне декларування державних службовців, нагадав він.

Також в Україні розпочато реформу судової системи після внесення змін до Конституції у частині правосуддя, зауважив Володимир Гройсман.

Уряд продовжує і надихнув новим змістом взаємодію із Міжнародним валютним фондом, зазначив прем'єр-міністр. За його словами, у липні очікується рішення щодо виділення наступного траншу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-