Рада відмовилася скасувати зниження мита на вживані імпортні авто

Рада відмовилася скасувати зниження мита на вживані імпортні авто

Укрінформ
Нардепи не підтримали проект постанови про скасування рішення парламенту від 31 травня 2016 року щодо ухвалення в цілому закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, постанову підтримав лише один депутат із фракції БПП, тому вона вважається відхиленою.

Автор постанови народний депутат, член депутатської групи "Партія відродження" Дмитро Святаш стверджує, що зазначений закон був ухвалений з порушенням регламенту.

Як відомо, 31 травня 2016 року Рада ухвалила закон "Про внесення змін до підрозділу 5 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів" (законопроект № 3251).

Цим законом до 31 грудня 2018 року знижуються ставки акцизного податку на вживані транспортні засоби, що були у використанні від 2 до 28 разів, залежно від виду транспортного засобу. Загальна мета закону - встановлення ставки акцизного податку на вживані автомобілі на рівні ставок акцизного податку на нові автомобілі.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відразу підписав закон щодо зниження мита на вживані імпортні автомобілі.

«Зараз я підписую закон № 3251 «Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів», - сказав Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-