До Порошенка їде посланник Папи Римського

До Порошенка їде посланник Папи Римського

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко 17 червня прийме у Києві Державного секретаря Святого Престолу кардинала П’єтро Пароліна.

Про це поінформувала прес-служба Глави держави.

"17 червня 2016 року Президент України Петро Порошенко проведе зустріч з Державним секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, який перебуватиме з офіційним візитом в Україні 15-20 червня на запрошення Глави Української держави", - зазначається в інформації.

Як повідомляв Укрінформ, візит Державного секретаря Ватикану кардинала П’єтро Пароліна в Україну важливий насамперед міжнародним резонансом. Це промоція України в світі, рівнозначна приїзду Папи Римського.

За інформацією Митрополита Львівського Римо-Католицької Церкви, архієпископа Мечислава Мокшицького, цей візит відбувається під час 25-ліття відновлення структур католицької церкви в Україні та 15-ї річниці візиту Йоана Павла ІІ до нашої країни. Він розцінюється як державний, а не церковний, оскільки посада Держсекретаря рівноцінна посаді прем'єр-міністра.

За словами Мокшицького, під час зустрічі Держсекретаря Святого Престолу з Президентом, керівниками українського уряду будуть порушені соціальні проблеми та питання свободи церкви.

Делегат Ватикану має намір, крім Києва, відвідати також Запоріжжя і Львів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-