Парубій розповів про проблеми з призначенням нового складу ЦВК

Парубій розповів про проблеми з призначенням нового складу ЦВК

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій припускає, що питання про призначення нових членів ЦВК буде відтерміновано.

Таку думку він висловив сьогодні журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найбільший ризик, що ми задовільнимо заяви про призупинення повноважень членів ЦВК, а нових не оберемо, оскільки, згідно з законом, за кожного голосується окремо - тих, чиї повноваження припиняються, тих, чиї повноваження набуваються. Тому дуже важливо, щоб ми не увійшли в юридичний колапс, і щоб ми не паралізували роботу ЦВК», - сказав Парубій.

За його словами, він чекає рішення політичних фракцій щодо цього питання. 

Парубій зауважив, що він сьогодні закликав керівників фракцій зустрітися з усіма кандидатами, яких подав Президент, і рішення насправді може бути винесено тоді, коли більшість фракцій дадуть свій позитивний вердикт і скажуть, що вони готові голосувати.

Після того, додав він, як відбудеться засідання комітету і відбудеться узгодження кандидатур з фракціями, питання буде винесено на порядок денний.

Парубій зазначив, що він більш оптимістично оцінював цей процес, але «на жаль, бачу, що політичні дискусії тривають, і без політичного узгодження буде безвідповідально це питання виносити. Тому я чекаю рішення фракцій».

Відповідаючи на запитання, чи будуть зміни у кандидатурах, Парубій зазначив, що очікується рішення фракцій, і після того «будемо думати, як нам далі йти по тому шляху».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-