Кремль планував закинути на Одещину

Кремль планував закинути на Одещину "зелених чоловічків" - Грицак

Укрінформ
Слідче управління Служби безпеки України розслідує підривну діяльність кремлівського куратора Інала Ардзінби з утворення межах Одеської області так званої "Бессарабської народної республіки".

Про це у п'ятницю заявив на брифінгу в Одесі голова СБУ Василь Грицак, що взяв участь у відкритті на базі Одеського УСБУ першої в Україні громадської приймальні Служби безпеки України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Співробітники СБУ протягом останніх двох років чимало зробили для оздоровлення ситуації в Одеській області та в Україні в цілому. Досудовим слідством, відкритим навесні 2015 року за фактами інспірування сепаратистського утворення так званої "Бессарабської народної республіки" у південних районах Одещини, зокрема, встановлено, що представник Кремля Інал Ардзінба є куратором проекту "Бесарабія". Перехоплено низку донесень закритими каналами двостороннього зв'язку між Одесою та Москвою. Відомо, що доповідали Ардзінбі, і які він давав вказівки. Він має безпосереднє відношення до спроби дестабілізації ситуації в Україні і проходить фігурантом кримінального провадження стосовно тих, хто інспірував "БНР", - зазначив Грицак.

Голова СБУ додав, що сепаратисти планували підірвати два великі мости в цьому регіоні. "Вилучено багато документів, які свідчать про те, що був також кандидат на управління південною Бессарабією. Планувався захід на Одещину "зелених чоловічків" з території самопроголошеного Придністров'я, а далі - дестабілізація обстановки в Молдові, Румунії і захід на Європу гібридної війни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-