Сенат Франції пом'якшив

Сенат Франції пом'якшив "російську" резолюцію після звернення Ради – Геращенко

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявляє, що результати голосування у Верхній палаті парламенту Франції щодо санкцій відносно РФ не стали несподіванкою.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Ті, хто серйозно займається зовнішньою політикою, а не просто коментує все підряд, добре знають настрої в Сенаті Франції, де, на жаль, набагато більше симпатиків Кремля, аніж навіть в Національній Асамблеї Республіки. Результати голосування за резолюцію французьких політиків, що закликають до зняття санкцій - також не стали для експертів несподіванкою. Такі зараз настрої в багатьох країнах ЄС - бажання стабільності і закривання очей на очевидні речі порушення міжнародного права, смачні круасани і ранкова кава, звичний спосіб життя і повне небажання жертвувати хоч чимось заради далеких незрозумілих країн", - написала Геращенко.

Вона зауважила, що напередодні ВР прийняла звернення до Сенату, були проведені переговори з певними сенаторами, наслідком стало певне пом'якшення резолюціі, що закликає до поступового, а не негайного зняття санкцій.

Усі ці рухи, вважає Геращенко, - випробування європейської єдності і європейських принципів, виклик, що переможе: принципи чи бажання заплющити очі на їх порушення заради відносної стабільності. "В цьому контексті ще раз і ще раз наголошую: саме Москва зацікавлена в дискредитації мінських угод і переговорів, це Кремль марить зривом мінського процесу і вимагає прямих переговорів Києва з бойовиками. Бо ж тільки мінські угоди і мінський процес роблять Москву учасником - не переговорів, а саме учасником конфлікту, який Москва і роздмухала. Так бачить ситуацію весь світ, визнаючи неідеальність мінських угод, але прив'язуючи санкції проти РФ до їх виконання. Москва ж марить зняттям санкцій", - написала заступник глави парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, Верхня палата парламенту Франції 8 червня ухвалила резолюцію, яка містить звернення до уряду щодо пом'якшення режиму санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації. При цьому обмеження пропонується залишити до виконання Мінських угод. "За" відповідне рішення проголосувало 302 сенатори, "проти" - 16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-