Порошенко сподівається на нульовий дефіцит Нафтогазу

Порошенко сподівається на нульовий дефіцит Нафтогазу

Укрінформ
Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що у 2016 році дефіцит НАК "Нафтогаз України" буде нульовим.

Про це він заявив на засіданні Національної ради реформ з питань енергоефективності, повідомляє офіційний сайт Президента.

"Ще позаминулого року дефіцит "Нафтогазу" становив 110 млрд гривень, я дуже сподіваюсь, що в цьому році у нас буде нульовий дефіцит, і ми можемо впевнено про це наголошувати цього року – виходимо в нуль", - звернувся Президент до керівника компанії Андрія Коболєва.

Глава держави підкреслив, що нині триває процес викорінення корупції, повернення контролю над державними підприємствами та боротьба з монополіями. Так, ключові підприємства енергетичної галузі - "Енергоатом", "Нафтогаз України", "Укренерго", "Укргідроенерго", "Центренерго", -  сумарно збільшили прибутки на 10 млрд грн.

Президент нагадав, що з метою диверсифікації джерел для атомних електростанцій підписано угоди з альтернативними постачальниками ядерного пального, зокрема з Westinghouse.

Диверсифікація маршрутів енергопостачання, поява конкурентних джерел разом зі зниженням світових цін на нафту та газ, спонукали до зниження ціни на газ з 337 доларів в I кварталі 2015 року до 227 доларів в IV, на цей рік ми говоримо по ціну 160-180 доларів за 1 тис. кубометрів, констатував глава держави.

"Вже сьогодні не ми, як всі 22 роки історії України, ходили з протягнутою рукою і просили, чи не дасть нам країна агресор трохи газу, а вже до нас стукають у двері і пропонують – чи не купили б ми трохи російського газу по конкурентній ціні", - сказав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-