Аваков не думає, що після атестації у поліції виростуть

Аваков не думає, що після атестації у поліції виростуть "ангельські крильця"

Укрінформ
У керівництва Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції не було ілюзій, що в міліції можна буде вичистити всіх недобросовісних людей вже на першому етапі переатестації.

Цей процес є безперервним і буде продовжений за участю представників тих громадських організацій, які зголосяться брати в ньому участь.

Про це заявила на брифінгу у вівторок голова Нацполіції України Хатія Деканоідзе, коментуючи заяву однієї громадської організації про відмову брати участь в атестаційних комісіях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Атестація - це, звісно, безперервний процес, і ні в кого не було ілюзій (ані у міністра, ані в мене), що після цієї атестації ми виженемо з Національної поліції всіх недобросовісних людей. Це перший етап, і ми робитимемо все, щоб атестаційний процес був чистим і безперервним», - сказала Деканоідзе.

Вона додала, що у процесі переатестації по всій Україні в атестаційних комісіях зараз задіяні представники близько 300 громадських організацій.

«Я не можу сказати, що одна громадська організація краща за іншу. Ми вдячні всім громадським організаціям, які працювали в атестаційних комісіях і ухвалювали важливі рішення», - зазначила Деканоідзе.

За її словами, робота в атестаційних комісіях є добровільною, а її обсяг дуже великий. Тому вона з розумінням ставиться до того, що хтось припиняє участь у цьому процесі.

Зі свого боку, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков додав, що, напевно, багатьом хотілося б, щоб після атестації у поліції «виросли ангельські крильця, і ми всі полетіли у світле майбутнє», але реальність більш сувора.

«Ми в цій ситуації воліємо досягати результату і йти вперед. Можливо, хтось з громадських активістів стомився від цього процесу, можливо втратив віру. Я думаю, якщо вони щирі, то через якийсь час повернуться до позитивного творення», - сказав Аваков.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-