Айвазовська сподівається, що нова ЦВК буде наступного тижня

Айвазовська сподівається, що нова ЦВК буде наступного тижня

Укрінформ
Координатор громадської мережі "Опора" Ольга Айвазовська сподівається, що новий склад Центральної виборчої комісії буде призначено наступного тижня.

Про це вона заявила у вівторок в ефірі телеканалу "112 Україна",  

"За тією інформацією, що у мене є, Верховна Рада наступного тижня розгляне подання після розгляду кандидатур профільними комітетами з правової політики і правосуддя і з питань протидії корупції. Ми сподіваємось, що у вівторок або четвер пленарного тижня ці особи будуть призначені. Це дозволить їм вчасно розпочати роботу з організації проміжних виборів", - сказала Айвазовська.  

Вона також зауважила, що ймовірно головою ЦВК буде представник від фракції БПП.

"Є певні передумови для того, що цей представник буде за квотою Петра Порошенка, тому що саме з цієї фракції найбільше представництво у перепризначених членах комісії", - підкреслила Айвазовська. При цьому вона не уточнила, кого саме може бути призначено головою ЦВК, зіславшись на те, що у неї немає достовірної інформації.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді зареєстровані два проекти постанов, внесених Президентом, про звільнення 12 членів ЦВК і про призначення 11 членів Центрвиборчкому.

При цьому у 12 з 15 членів ЦВК 1 червня закінчився строк повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-