Президентський проект про призначення у ЦВК передали до комітету ВР

Президентський проект про призначення у ЦВК передали до комітету ВР

Оновлено
Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про призначення нового складу Центральної виборчої комісії, який вніс Президент.

Відповідний проект постанови № 4790 розміщено на сайті парламенту. Станом на сьогодні, як свідчать дані з картки законопроекту, проект переданий на розгляд комітету.

Зокрема, пропонується призначити на посади членів Центральної виборчої комісії Басалаєву Аллу Валентинівну, Вербенського Михайла Георгійовича, Гребу Романа Володимировича, Желтову Ольгу Миколаївну, Конопольського Олега Миколайовича, Кустову Світлану Миколаївну, Лотюк Ольгу Степанівну, Плукаря Віталія Володимировича, Радченка Євгенія Володимировича, Синицю Надію Любомирівну, Шипілова Леонтія Миколайовича.

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня під час прес-конференції Президент Петро Порошенко заявив, що вніс нові кандидатури до ЦВК у Верховну Раду.

* * *

Басалаєва Алла Валентинівна народилася у 1981 році. У 2002 році закінчила Академію державної податкової служби України за спеціальністю "правознавство". Працювала на посаді завідувача відділу представництва інтересів Комісії в судах юридичного управління секретаріату Центральної виборчої комісії. З 2011 року - суддя Дарницького районного суду м.Києва.

Вербенський Михайло Георгійович народився 1 січня 1956 року. Закінчив вище політичне училище, а в 1992 році - академію МВС. Кандидат юридичних наук. З 2005-го по 2007 рік та з 2007-го по 2010 роки був заступником міністра внутрішніх справ України - начальником Головного штабу. На даний час - директор департаменту аналітичної роботи та організації управління МВС України.

Греба Роман Володимирович народився 14 квітня 1978 року. Закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю "правознавство". З березня по грудень 2014 року - заступник керівника апарату Прем'єр-міністра України. З грудня 2014-го по квітень 2016 року - заступник міністра Кабінету міністрів України. З 20 квітня 2016 року - заступник міністра освіти і науки України - керівник апарату.

Желтова Ольга Миколаївна народилася у 1964 році. У 2002-2006 рр. - помічник народного депутата України Юрія Ключковського. Працює заступником завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя.

Конопольський Олег Миколайович - адвокат. Раніше працював у команді Арсенія Яценюка й був його представником у ЦВК на президентських виборах 2010 року.

Кустова Світлана Миколаївна народилася у 1971 році. Закінчила Дніпропетровський національний університет. У 2014 році працювала у виборчій кампанії БПП. Зараз - юрисконсульт ТОВ "Моор і Партнери".

Лотюк Ольга Степанівна народилася 1973 року. Закінчила юридичний факультет Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка. Кандидат юридичних наук. З 2010 року - доцент кафедри конституційного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Плукар Віталій Володимирович народився 1986 року. У 2011 році захистив дисертацію у Львівському університеті внутрішніх справ. У 2012-2014 роках - помічник народного депутата від "УДАРу" Валерія Карпунцова. На даний час - завідувач відділу моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації Президента України.

Радченко Євген Володимирович народився в 1973 році. Закінчив аспірантуру НПУ ім. Драгоманова, спеціальність "конституційне право". Один із засновників Комітету виборців України. Працював координатором виборчих програм Асоціації американських юристів (ABA/CEELI) та радником з питань виборів та управління координатора проектів ОБСЄ в Україні. Має досвід роботи на виборах та в політичних кампаніях в США, Білорусі, Великій Британії, Росії, Казахстані, Киргизстані, Азербайджані, Вірменії, Польщі та ін. Директор з розвитку міжнародної громадської організації "Інтерньюз-Україна".

Синиця Надія Любомирівна народилася 1976 року. Закінчила Київський національний університет ім.Т.Шевченка, отримала кваліфікацію спеціаліста права та економіста (2002 рік). З квітня по грудень 2014 року - заступник міністра Кабінету міністрів України.

Шипілов Леонтій Миколайович народився 16 жовтня 1977 року. Закінчив Національний університет "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого". Доцент кафедри міжнародного права і спеціальних правових наук Національного університету "Києво-Могилянська академія". Відповідає за законодавчі питання у виборчому процесі у "Народному фронті".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-