Новий заступник Луценка розповіла про майбутні реформи в прокуратурі

Новий заступник Луценка розповіла про майбутні реформи в прокуратурі

Укрінформ
Юрій Луценко збирається провести масштабну очищення прокуратури, а також поповнити ряди відомства співробітниками з високими моральними та професійними якостями.

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" розповіла заступник генерального прокурора з питань реформ Валентина Теличенко.

«Перше: буде очищення, і сотні прокурорів втратять свої посвідчення, втратять свої посади. Друге: буде проведено такі конкурси на заміщення цих новоутворених вакансій, які дозволять принести нову кров, нових людей, порядних і фахівців», – зазначила Теличенко.

Вона також висловила надію, що системі вдасться позбутися корупціонерів і зберегти професіоналів, яких, нині, у відомстві не менше 30%, а також повернути чесних досвідчених прокурорів, які мусили йти з роботи, "бо не можна було працювати за керівництва Ріната Кузьміна".

"Сьогодні порядна людина соромиться признатися, що вона прокурор... Натомість покидьки роблять пальці віялом і розповідають, що я – прокурор, море розступися. Це дуже нездорова ситуація", – визнала заступник генпрокурора.

Адвокат Теличенко відома своїми резонансними справами: Тимошенко, Луценка, Гонгадзе. Тепер колишній підзахисний, а нині генпрокурор покликав її реформувати цю одну з найбільш корумпованих силових структур.

Вона каже, що зроду не мріяла про цю посаду, а на пропозицію Юрія Луценка спершу відповіла відмовою:

«Юрій Віталійович знайшов ті слова, якими мене переконав. Він таки зачепив мене, коли сказав: «Правильно, ти відмовишся від посади і будеш, сидячи перед своїм скайпом, розказувати журналістам, що я зробив не так, що треба зробити інакше, чому в мене не йдуть реформи». Це було влучно сказано, я зрозуміла, що якщо я відмовлюся, то кривого слова про проблеми в прокуратурі я не матиму права сказати».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-