Гройсман розповів керівництву Світового банку про пріоритети уряду

Гройсман розповів керівництву Світового банку про пріоритети уряду

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обговорив із віце-президентами Світового банку Сирілом Мюллером та Яном Валлісером напрямки подальшої співпраці та плани уряду щодо здійснення реформ у країні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Володимир Гройсман поінформував про пріоритети роботи уряду у 2016 році, серед яких реформи української митниці, енергетичної сфери, державної служби, продовження децентралізації влади, дерегуляції, запуск роботи всіх антикорупційних органів, проведення публічної приватизації державних підприємств та конкурсного призначення їхніх керівників", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр-міністр розповів про вже здійснені Кабінетом міністрів кроки. Так, уряд запровадив єдину ринкову ціну на газ, спростив реєстрацію ліків в Україні, розпочав підготовку до приватизації Одеського припортового заводу, призначив керівників двох державних підприємств ПАТ "Укрзалізниця" та УДППЗ "Укрпошта", обраних у результаті відкритих конкурсів. До кінця серпня заплановане запровадження електронного декларування для державних службовців, а до 1 серпня - перехід державних закупівель на електронну систему ProZorro, що також стане ефективним механізмом боротьби з корупцією.

За словами Гройсмана, незмінним пріоритетом уряду є взаємодія із Міжнародним валютним фондом та повноцінна реалізація Угоди про Асоціацію із Європейським Союзом.

Представники Світового банку позитивно оцінили плани уряду щодо проведення реформ. За словами віце-президента Світового банку Сиріла Мюллера цілеспрямованість зусиль у завершенні реформи енергетичного сектору, судової галузі, побудова сильного фінансового сектору - це все "камінці", які допоможуть побудувати Україну, яка буде привабливою для інвестицій і стануть основою подальшого економічного розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-