У Київраді пояснили, чому Кличко

У Київраді пояснили, чому Кличко "завернув" звернення до ЦВК

Укрінформ
Секретар Київської міської ради Володимир Прокопів вважає, що відновлення районних рад без змін до законодавства призведе до кризи.

Про це він повідомив журналістам під час перерви у засіданні Київради, передає кореспондент Укрінформу. 

"Я вважаю, що голосування за райради в такому вигляді є кардинально неприпустимим, проведення виборів в серпні є неприпустимим, і якщо ми це допустимо, отримаємо в місті кризу і колапс", - сказав Прокопів.

За його словами, подібна модель є тільки в російському Санкт-Петербурзі. 

"Я думаю, що ні в кого немає ілюзій, що там є реальне місцеве самоврядування. І ці райради зовсім не тотожні поняттю місцевого самоврядування, це всього навсього працевлаштування помічників ряду політичних діячів", - наголосив чиновник.

Він зазначив, що спершу потрібно провести реальну децентралізацію. "Потрібно провести децентралізацію, спочатку з центральної влади на рівень міста, і тоді, коли місто буде мати, чим ділитись, ділитись цими повноваженнями з районами. Ми це зробимо в найближчому майбутньому. Щодо всіх змін, які повинні відбутися, - за ініціативи міського голови вже працює група народних депутатів у Верховній Раді, будуть прийняті відповідні законопроекти, після цього Київрадою будуть прийняті всі відповідні рішення для невідкладного проведення виборів", - сказав він.

Прокопів також підтримав рішення міського голови Віталія Кличка щодо ветування звернення до ЦВК щодо призначення виборів до райрад.

"Я вважаю рішення міського голови правильним і повністю його підтримую, воно буде внесено до порядку денного наступного пленарного засідання, всі бажаючі зможуть задати міському голові запитання, з якого приводу він прийняв таке рішення, і якщо цей проект рішення набере 80 голосів, він буде підписаний і направлений до ЦВК", - додав секретар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-