ProZorro запрацює й в оборонці – Порошенко підписав закон

ProZorro запрацює й в оборонці – Порошенко підписав закон

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав закон, який запроваджує систему ProZorro для закупівель в оборонній сфері.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підписання закону відбулося під час зустрічі Порошенка з представниками Волонтерського десанту Міністерства оборони та главою МОУ Степаном Полтораком.

"Місяці довгої боротьби за законодавче врегулювання і реформування процедури закупівель в Міністерстві оборони нарешті завершуються", - сказав Президент.

Він подякував команді волонтерів в Міністерстві оборони – авторам закону: "Ви мали повну мою підтримку і підтримку з боку міністра оборони".

На переконання Порошенка, цей закон остаточно врегульовує процедуру прозорого механізму державних закупівель, а також є "потужним антикорупційним кроком".

Він також наголосив, що адаптована до оборонної сфери система ProZorro "відтепер буде мати остаточну прописку в Міністерстві оборони". При цьому він зазначив, що електронні торги, які вперше були презентовані в Адміністрації Президента і минулого року були лише експериментом, сьогодні стають обов'язковими на рівні закону для всіх.

У свою чергу міністр оборони Степан Полторак висловив переконання, що цей закон дасть можливість набагато ефективніше проводити закупівлі та здійснювати забезпечення Збройних сил всім необхідним.

За його словами, завдяки роботі з системою ProZorro у 2015 році економія становила 200 млн грн, а з початку 2016 тільки на закупівлі продуктів харчування вже зекономлено майже 400 млн грн.

На завершення зустрічі Президент зазначив, що сьогодні "робиться усе для того, щоб прибрати можливість неконкурентного забезпечення оборонної сфери". "Це стосується не лише ЗСУ, а й Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки, Національної гвардії, прикордонників, всіх силових підрозділів", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-