Нардепи розказали, які фракції підтримають судову реформу

Нардепи розказали, які фракції підтримають судову реформу

Укрінформ
Фракція «Блок Петра Порошенка» підтримає початок судової реформи в країні й проголосує за законопроект «Про суддів та судоустрій», а також внесення змін до Конституції в частині правосуддя.

Про це в кореспондентові Укрінформу розповів заступник керівника фракції Олексій Гончаренко.

«Звичайно, ми підтримаємо, фракція підтримає», - зазначив він.

У свою чергу, представники фракції «Народний фронт» також запевнили, що віддадуть свої голоси на підтримку судової реформи. «Це ж наша ініціатива, ми давно наполягали на цій реформі», - підкреслили співрозмовники журналістам агентства.

Водночас, в менших фракціях колишньої коаліції, які нині називаються «Демократичною опозицією», не визначилися щодо підтримки - не підтримки законопроектів.

«Ні. Ми ще не визначилися, ще будемо на фракції визначатися», - зауважила народний депутат фракції «Батьківщина» Олександра Кужель на запитання, чи проголосує її фракція за судову реформу.

Відповідаючи на аналогічне запитання народних депутатів від фракції «Самопоміч», Тетяна Острікова заявила: «Наразі, позиції фракції щодо проектів по судовій реформі немає. Ми визначимося на найближчому засіданні фракції, яке точно відбудеться до розгляду судової реформи у парламенті».

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 30 травня, під час Погоджувальної ради, Голова Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв, що законопроекти, необхідні для проведення судової реформи, будуть винесені до сесійної зали на пленарному засіданні у четвер, 2 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-