Савченко обіцяє

Савченко обіцяє "освіжати" пам'ять нардепам

Відео
Укрінформ
Народний депутат від фракції «Батьківщина» Надія Савченко заявила, що не дасть нардепам забути про Небесну сотню та бійців АТО, які віддають життя за Україну.

Про це вона сказала у своєму першому виступі з парламентської трибуни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не дам забути вам, тим, хто сидить у цих кріслах Верховної Ради, про тих хлопців, які починали лягати за Україну на Майдані і продовжують зараз помирати на Донбасі. Не дам вам забути, бо якщо хтось із вас був на кладовищі, то ви могли відчути все, що відчула я - вони не лежать, вони стоять. Вони стоять за Україну і не ляжуть у могилу, доки ми не отримаємо Україну, за яку померли вони і про яку мріємо ми», - сказала Савченко.

Вона наголосила, що нічого не забуто, ніхто не забутий і нічого не пробачено.

«Народ України не дасть нам сидіти в цих кріслах, якщо ми будемо зраджувати їх. Україна понад усе, а для нас, у цій залі, Україна - вище за життя кожного з нас», - сказала Савченко.

Водночас вона вибачилася перед матір'ю Вадима Пугачова - українського військового, який загинув у тому бою з російськими диверсантами під Щастям, коли були захоплені ГРУшники Александров і Єрофеєв.

«Я хочу попросити вибачення в матері Вадима Пугачова за те, що її син віддав життя за мою волю. Вибачте, що я жива, а ваша дитина мертва», - сказала Савченко.

Вона також подякувала українцям в усьому світі, які підносили свідомість громадськості і підтримували її під час перебування у російському полоні.

Свій виступ народний депутат завершила виконанням Державного Гімну України.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня Надію Савченко було звільнено з російської в'язниці та повернуто до України в обмін на російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва. Раніше спецназівців було засуджено українським судом за вбивство бійця 92-ї бригади Вадима Пугачова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-