Генштаб підрахував необхідну на Донбасі чисельність поліцейської місії

Генштаб підрахував необхідну на Донбасі чисельність поліцейської місії

Укрінформ
Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко озвучив необхідну чисельність поліцейської місії на Донбасі, яку вже підрахували в Генштабі.

Про це він розказав у інтерв'ю УНІАН.

"Ми думали про це (кількість членів поліцейської місії ОБСЄ - ред.), підраховували. Це повинно бути кілька тисяч", - зазначив Муженко.

Він повідомив також про внесок Генштабу в підготовлений українською стороною для ОБСЄ план забезпечення безпеки на Донбасі.

"Ми надали свої пропозиції щодо заходів, спрямованих на стабілізацію обстановки на лінії зіткнення, і ряд наших пропозицій було враховано. Це стосується і можливого розведення сторін на деяких ділянках, це стосується припинення вогню, є пропозиції щодо контролю ОБСЄ за відведеним озброєнням у відповідних районах, щодо вільного переміщення груп СММ на контрольованих та неконтрольованих територіях. Також мова йде про виставлення додаткових постів на лінії розмежування, особливо, в гарячих точках, та про цілодобовий контроль на лінії. Є пропозиції і щодо розмінування", - сказав нагчальник Генштабу.

За його словами, на сьогодні завершено розмінування на п'яти ділянках, на чотирьох робота практично добігає кінця, а три ділянки залишаються проблемними.

"На жаль, на них немає можливості повністю відновити інфраструктуру у зв'язку з тим, що періодично здійснюються обстріли. Наприклад, газопровід в Мар'їнці - там проблема. Хоча ми виступили з ініціативою припинити вогонь і залучали ОБСЄ, все одно у нас на сьогодні немає можливості повністю відновити інфраструктуру", - констатував Муженко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-