Порошенко: Судову реформу потрібно прийняти вже у червні

Порошенко: Судову реформу потрібно прийняти вже у червні

Укрінформ
Президент Петро Порошенко вважає, що Верховна Рада має проголосувати судову реформу вже у червні.

Про це він заявив на засіданні Ради з питань судової реформи, повідомляє прес-служба глави держави.

«Нам усім потрібно бути твердо переконаними, що у Верховної Ради буде достатньо мудрості, сили, наполегливості і єдності для того, щоб історичне конституційне рішення про внесення змін до Конституції в частині правосуддя було ухвалено», - підкреслив він.

Порошенко пообіцяв докласти максимуму зусиль задля ухвалення змін до Конституції в частині правосуддя, які обговорюються не лише в рамках коаліції у парламенті, а й з представниками всіх депутатських фракцій і груп, громадськістю. «Зміни до Конституції не є питанням коаліції. Це є питанням всієї Верховної Ради і всього українського народу», - заявив він.

Президент розповів, що проектом змін до Основного закону пропонується формування триланкової судової системи, створення Верховного суду, у якому зможуть взяти участь через конкурс чесні судді, а також адвокати й науковці.

«Відбувається деполітизація судочинства. Верховна Рада, політичні партії нарешті не матимуть жодного впливу при призначенні суддів. Президент теж позбавляється цього права. У нього залишаються лише церемоніальні функції», - пояснив він.

Президент також наголосив на необхідності прийняття законодавчих актів, які супроводжуватимуть ці зміни до Конституції.

Водночас Порошенко підкреслив: хоча судова реформа є складовою умов співпраці з МВФ та ЄС, в питанні її проведення держава має керуватися передусім власними інтересами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-